Kaunisvaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaunisvaara

Kaunisvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kaunisvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 59

v. 2016 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaunisvaara on noin sijalla 10 000.

Kaunisvaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kaunisvaara on melko pitkä nimi.

Kaunisvaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaunisvaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1933
Lakanneet yritykset
perust. 1991

Sana Kaunisvaara tai Kaunisvaaran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaunisvaara

Kaunisvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaunisvaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaunisvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaunisvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaunisvaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaunisvaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaunisvaarat ulkomailla

Ruotsissa Kaunisvaara oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каунисваара tarkoittaa nimeä Kaunisvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caunisfwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaunisvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauno Kaunisvaara tai Kaur Kaunisvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaunisvaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaunisvaara i Finland. Surname Kaunisvaara in Finland.

©Tuomas Salste