Kaupinmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaupinmäki

Kaupinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaupinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaupinmäki on noin sijalla 20 000.

Kaupinmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaupinmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaupinmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaupinmäki

Kaupinmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaupinmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaupinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaupinmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaupinmäenkuja, Kaupinmäenpolku, Kaupinmäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaupinmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каупинмяки ("Kaupinmjaki") tarkoittaa nimeä Kaupinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caupinmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaupinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaupinmaki tai Kaupinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauppo Kaupinmäki tai Kaur Kaupinmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaupinmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaupinmäki i Finland. Surname Kaupinmäki in Finland.

©Tuomas Salste