Kauppila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kauppila

Kauppila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 100:s suomalainen on Kauppila.

Kauppiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2486 max

v. 2014 2587

v. 2015 2571

v. 2016 2576

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauppila on noin sijalla 300.

Kauppila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kauppila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kauppila on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kauppila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kauppila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 249 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kauppiloita on 2 576.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Kauppiloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 224 Kauppilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kauppiloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Miehikkälä (11 vainajaa), Helsinki (9) sekä Valkeala (9).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kauppila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 150.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Kauppila tai Kauppilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kauppila

Kauppila (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauppila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 174 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kauppila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauppila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kauppila, Kauppilankatu, Kauppilankuja, Kauppilanpolku, Kauppilanraitti, Kauppilanrinne, Kauppilantie, Kauppilastigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kauppila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kauppilat ulkomailla

Ruotsissa Kauppila oli 76 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 387 henkeä, joiden sukunimi oli KAUPPILA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli KAUPPILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кауппила tarkoittaa nimeä Kauppila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauppo Kauppila tai Kaur Kauppila.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauppila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kauppila.com, kauppila.fi, kauppila.info, kauppila.name, kauppila.net, kauppila.org, kauppila.eu, kauppilat.com, kauppilat.eu, kauppilat.fi, kauppilat.info, kauppilat.name, kauppilat.net, kauppilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kauppila i Finland. Surname Kauppila in Finland.

©Tuomas Salste