Kehusmaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kehusmaa

Kehusmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kehusmaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 289 max

v. 2014 375

v. 2015 376

v. 2016 376

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kehusmaa on noin sijalla 2 200.

Kehusmaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kehusmaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kehusmaa on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kehusmaa on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kehusmaa ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 63 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kehusmaita on 376.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Kehusmaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Kehusmaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kehusmaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemi (7 vainajaa), Kuivaniemi (5) sekä Simo (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kehusmaa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1978–1992

Sana Kehusmaa tai Kehusmaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kehusmaa

Kehusmaa (paikannimi)

Kehusmaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kehusmaa jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kehusmaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kehusmaat ulkomailla

Ruotsissa Kehusmaa oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кехусмаа tarkoittaa nimeä Kehusmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Kehusmaa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kehusmaa.com, kehusmaa.eu, kehusmaa.fi, kehusmaa.info, kehusmaa.name, kehusmaa.net, kehusmaa.org, kehusmaat.com, kehusmaat.eu, kehusmaat.fi, kehusmaat.info, kehusmaat.name, kehusmaat.net, kehusmaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kehusmaa i Finland. Surname Kehusmaa in Finland.

©Tuomas Salste