Keihäskoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Keihäskoski

Keihäskoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Keihäskoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 58

v. 2016 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keihäskoski on noin sijalla 10 000.

Keihäskoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Keihäskoski on melko pitkä nimi.

Keihäskoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Keihäskoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1920–1931

Sana Keihäskosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Keihäskoski

Keihäskoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Keihäskoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Keihäskoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keihäskoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keihäskoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Keihäskoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кейхяскоски ("Keihjaskoski") tarkoittaa nimeä Keihäskoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keihäscoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Keihäskoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Keihaskoski tai Keihaeskoski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Keijo Keihäskoski tai Keiju Keihäskoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Keihäskoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Keihäskoski i Finland. Surname Keihäskoski in Finland.

©Tuomas Salste