Keikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Keikko

Keikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Keikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keikko on noin sijalla 17 000.

Keikko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Keikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Keikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Keikko

Keikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Keikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Keikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keikontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Keikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кейкко tarkoittaa nimeä Keikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Keikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Keijo Keikko tai Keiju Keikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Keikko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Keikko i Finland. Surname Keikko in Finland.

©Tuomas Salste