Kekkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kekkonen

Kekkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 000:s suomalainen on Kekkonen.

Kekkosten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1775 max

v. 2014 1820

v. 2015 1825

v. 2016 1832

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kekkonen on noin sijalla 450.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Kekkonen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Kekkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kekkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Kekkosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 171 Kekkosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kekkosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (15 vainajaa), Hirvensalmi (13) sekä Mikkelin maalaiskunta (12). Valtaosa asui Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kekkonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 107.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Kekkonen tai Kekkosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kekkonen

Kekkonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kekkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kekkonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kekkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kekkosenkatu, Kekkosenkuja, Kekkosentie, Urho Kekkonens gata, Urho Kekkosen katu, Urho Kekkosen tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kekkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kekkoset ulkomailla

Ruotsissa Kekkonen oli 124 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кекконен tarkoittaa nimeä Kekkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keckoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kekkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kekkonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kekkonen.com, kekkonen.eu, kekkonen.info, kekkonen.net, kekkonen.fi, kekkonen.name, kekkonen.org, kekkoset.com, kekkoset.eu, kekkoset.fi, kekkoset.info, kekkoset.name, kekkoset.net, kekkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kekkonen i Finland. Surname Kekkonen in Finland.

©Tuomas Salste