Keltamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Keltamäki

Keltamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Keltamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 125 max

v. 2014 118

v. 2015 120

v. 2016 119

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keltamäki on noin sijalla 5 800.

Keltamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Keltamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1925

Keltamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Keltamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Keltamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Turku (4 vainajaa), Alavus (3), Helsinki (3), Jurva (3) sekä Seinäjoen maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Keltamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1938
Lakanneet yritykset
perust. 1955–1995

Sana Keltamäki tai Keltamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Keltamäki

Keltamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Keltamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 40 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Keltamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keltamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keltamäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Keltamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Keltamäet ulkomailla

Ruotsissa Keltamäki oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кельтамяки ("Keltamjaki") tarkoittaa nimeä Keltamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keldamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Keltamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Keltamaki tai Keltamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kelly Keltamäki tai Kelpo Keltamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Keltamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: keltamaki.com, keltamaet.com, keltamaet.eu, keltamaet.fi, keltamaet.info, keltamaet.name, keltamaet.net, keltamaet.org, keltamaki.eu, keltamaki.fi, keltamaki.info, keltamaki.name, keltamaki.net, keltamaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Keltamäki i Finland. Surname Keltamäki in Finland.

©Tuomas Salste