Kenttä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kenttä

Kenttä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kenttien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 187 max

v. 1985 215

v. 2014 309

v. 2015 310

v. 2016 311

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kenttä on noin sijalla 2 600.

Kenttä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kenttä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Kenttiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Kentän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kenttien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alatornio (3 vainajaa), Hiitola (3) sekä Kaskinen (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kenttä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1929
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1995

Sana Kenttä tai Kentän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kenttä

Kenttä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kenttä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kenttä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kenttä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kenttäkatu, Kenttäkuja, Kenttämaantie, Kenttämutka, Kenttäpolku, Kenttärinne, Kenttätie, Kentänkuja, Kentänmaantie, Kentänpää, Kentänsuora, Kentäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kenttä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kentät ulkomailla

Ruotsissa Kenttä oli 213 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кенття ("Kenttja") tarkoittaa nimeä Kenttä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kentta tai Kenttae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kent Kenttä tai Kendra Kenttä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kenttä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kentat.net, kentta.com, kentta.fi, kentta.net, kentat.com, kentat.eu, kentat.fi, kentat.info, kentat.name, kentat.org, kentta.eu, kentta.info, kentta.name, kentta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kenttä i Finland. Surname Kenttä in Finland.

©Tuomas Salste