Kenttälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kenttälä

Kenttälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kenttälä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 333 max

v. 2014 403

v. 2015 403

v. 2016 404

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kenttälä on noin sijalla 2 100.

Kenttälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kenttälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kenttälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kenttälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kenttälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kenttälä-nimisiä on 404.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Kenttälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Kenttälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kenttälä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pudasjärvi (7 vainajaa), Kittilä (5) sekä Rovaniemen maalaiskunta (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kenttälä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1967–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kenttälä tai Kenttälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kenttälä

Kenttälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kenttälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 33 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kenttälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kenttälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kenttälä, Kenttäläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kenttälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kenttälät ulkomailla

Ruotsissa Kenttälä oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кенттяля ("Kenttjalja") tarkoittaa nimeä Kenttälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kenttala tai Kenttaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kent Kenttälä tai Kendra Kenttälä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kenttälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kenttala.fi, kenttala.com, kenttala.eu, kenttala.info, kenttala.name, kenttala.net, kenttala.org, kenttalat.com, kenttalat.eu, kenttalat.fi, kenttalat.info, kenttalat.name, kenttalat.net, kenttalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kenttälä i Finland. Surname Kenttälä in Finland.

©Tuomas Salste