Keränen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Keränen

Keränen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 900:s suomalainen on Keränen.

Kerästen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 5139 max

v. 1985 5263

v. 1998 5569

v. 2014 5907

v. 2015 5911

v. 2016 5894

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keränen on noin sijalla 100.

Keränen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Keränen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Keränen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Keränen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Keränen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 2 432 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Keräsiä on 5 894.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Keräsiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 215 Keräsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kerästen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hyrynsalmi (54 vainajaa), Suomussalmi (50) sekä Puolanka (30). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Keränen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 148.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Keränen tai Keräsen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Keränen

Keränen (paikannimi)Katuosoitteissa

Keränen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Keränen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keränen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keräsenkuja, Keräsentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Keränen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Keräset ulkomailla

Ruotsissa Keränen oli 375 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 634 henkeä, joiden sukunimi oli KERANEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Керянен ("Kerjanen") tarkoittaa nimeä Keränen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keräin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Keränen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Keranen tai Keraenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kert Keränen tai Keren Keränen.

Samankaltaisia nimiä kuin Keränen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: keranen.com, keranen.eu, keranen.fi, keranen.net, keranen.org, keranen.info, keranen.name, keraset.com, keraset.eu, keraset.fi, keraset.info, keraset.name, keraset.net, keraset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Keränen i Finland. Surname Keränen in Finland.

©Tuomas Salste