Kerola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kerola

Kerola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Keroloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 397 max

v. 2014 478

v. 2015 477

v. 2016 481

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kerola on noin sijalla 1 800.

Kerola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kerola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kerola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kerola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kerola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Keroloita on 481.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1925

Keroloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Kerolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Keroloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lohtaja (10 vainajaa), Kälviä (7), Simo (4) sekä Lumijoki (4). Lähes kaikki asuivat Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kerola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 23.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1952–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kerola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kerola

Kerola (paikannimi)Katuosoitteissa

Kerola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kerola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kerola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kerolankatu, Kerolankuja, Kerolanmutka, Kerolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kerola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kerolat ulkomailla

Ruotsissa Kerola oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Керола tarkoittaa nimeä Kerola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kert Kerola tai Keren Kerola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kerola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kerola.com, kerola.eu, kerola.fi, kerola.net, kerola.info, kerola.name, kerola.org, kerolat.com, kerolat.eu, kerolat.fi, kerolat.info, kerolat.name, kerolat.net, kerolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kerola i Finland. Surname Kerola in Finland.

©Tuomas Salste