Keski-Jyrä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Keski-Jyrä

Keski-Jyrä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Keski-Jyrien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keski-Jyrä on noin sijalla 11 000.

Keski-Jyrä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Keski-Jyrä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Keski-Jyrä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кески-Юря ("Keski-Jurja") tarkoittaa nimeä Keski-Jyrä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keski=Iyrä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Keski-Jyrä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Keski-Jyra tai Keski-Jyrae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kesia Keski-Jyrä.

Samankaltaisia nimiä kuin Keski-Jyrä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Keski-Jyrä i Finland. Surname Keski-Jyrä in Finland.

©Tuomas Salste