Keskimäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Keskimäinen

Keskimäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Keskimäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keskimäinen on noin sijalla 21 000.

Keskimäinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Keskimäinen on melko pitkä nimi.

Keskimäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Keskimäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кескимяйнен ("Keskimjainen") tarkoittaa nimeä Keskimäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keskimäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Keskimäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Keskimainen tai Keskimaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kesia Keskimäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Keskimäinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Keskimäinen i Finland. Surname Keskimäinen in Finland.

©Tuomas Salste