Keskinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Keskinen

Keskinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 600:s suomalainen on Keskinen.

Keskisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3467 max

v. 2014 3409

v. 2015 3391

v. 2016 3394

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keskinen on noin sijalla 250.

Keskinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Keskinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Keskinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Keskinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Keskinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 163 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Keskisiä on 3 394.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Keskisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 266 Keskisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Keskisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (34 vainajaa), Hämeenkyrö (22) sekä Ylöjärvi (12). Valtaosa asui Keski- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Keskinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 183.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2003

Sana Keskinen, Keskisen tai Keskiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Keskinen

Keskinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Keskinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 254 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Keskinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Keskinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Keskinen, Keskinen Koivusaari, Keskinentie, Keskisen rantatie, Keskisenkatu, Keskisenkuja, Keskisenpolku, Keskisenraitti, Keskisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Keskinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Keskiset ulkomailla

Ruotsissa Keskinen oli 92 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 128 henkeä, joiden sukunimi oli KESKINEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli KESKINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кескинен tarkoittaa nimeä Keskinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keskin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Keskinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kesia Keskinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Keskinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: keskinen.com, keskinen.fi, keskinen.net, keskinen.org, keskiset.fi, keskinen.eu, keskinen.info, keskinen.name, keskiset.com, keskiset.eu, keskiset.info, keskiset.name, keskiset.net, keskiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Keskinen i Finland. Surname Keskinen in Finland.

©Tuomas Salste