Kesti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kesti

Kesti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 700:s suomalainen on Kesti.

Kestien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1004 max

v. 2014 1162

v. 2015 1165

v. 2016 1164

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kesti on noin sijalla 800.

Sanan kesti merkitys on 'vierasmaalainen kauppias'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Kesti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kesti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kesti on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kesti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kesti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 73 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kestejä on 1 164.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Kestejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 93 Kestin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kestien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Muhos (8 vainajaa), Vesilahti (7), Kestilä (6) sekä Oulu (6). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kesti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 59.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Kesti, Kestin tai Kestit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kesti

Kesti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kesti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 33 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kesti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kesti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kestigränden, Kestikuja, Kestinkatu, Kestinkuja, Kestinraitti, Kestintie, Kestitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kesti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kestit ulkomailla

Ruotsissa Kesti oli 106 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 231 henkeä, joiden sukunimi oli KESTI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кести tarkoittaa nimeä Kesti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kesia Kesti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kesti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kesti.com, kesti.eu, kesti.fi, kesti.net, kesti.org, kesti.info, kesti.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kesti i Finland. Surname Kesti in Finland.

©Tuomas Salste