Keväänranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Keväänranta

Keväänranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Keväänrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 87

v. 2016 89

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Keväänranta on noin sijalla 7 300.

Keväänranta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Keväänranta on melko pitkä nimi.

Keväänranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Keväänranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Keväänrannat ulkomailla

Ruotsissa Keväänranta oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кевяанранта ("Kevjaanranta") tarkoittaa nimeä Keväänranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kefwänranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Keväänranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kevaanranta tai Kevaeaenranta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kevät Keväänranta tai Kevin Keväänranta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Keväänranta i Finland. Surname Keväänranta in Finland.

©Tuomas Salste