Kevo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kevo

Kevo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kevo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kevo on noin sijalla 20 000.

Kevo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kevo on lyhyt nimi.

Kevo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kevo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kevo

Kevo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kevo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kevo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kevo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kevo. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kevo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кево tarkoittaa nimeä Kevo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kefwå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kevo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kevin Kevo tai Kevät Kevo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kevo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kevo i Finland. Surname Kevo in Finland.

©Tuomas Salste