Kieleväinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kieleväinen

Kieleväinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kieleväisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 2014 58

v. 2015 58

v. 2016 58

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kieleväinen on noin sijalla 10 000.

Kieleväinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kieleväinen on melko pitkä nimi.

Kieleväinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kieleväinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kieleväinen

Kieleväinen (paikannimi)

Kieleväinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kieleväinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kieleväinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киелевяйнен ("Kijelevjainen") tarkoittaa nimeä Kieleväinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kielefwäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kieleväinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kielevainen tai Kielevaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kielo Kieleväinen tai Kie Kieleväinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kieleväinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kieleväinen i Finland. Surname Kieleväinen in Finland.

©Tuomas Salste