Kielo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kielo

Kielo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kielojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 49

v. 2016 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kielo on noin sijalla 11 000.

Kielo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kielo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kielo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Syntymäpaikkoja
1887-1922

Kieloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 3 Kielon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kielo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1994

Sana Kielo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kielo

Kielo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kielo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kielo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kielo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kielokatu, Kielokuja, Kielonkatu, Kielonkuja, Kielonpolku, Kielontie, Kielopolku, Kielorinne, Kielotaival, Kielotie, Kielovahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kielo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kielo

Kielo on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kielo oli yhtenä etunimenä 745 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 600:s nainen oli etunimeltään Kielo. Juuri etunimenä Kielo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 49 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киело ("Kijelo") tarkoittaa nimeä Kielo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kie Kielo tai Kieu Kielo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kielo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kielo i Finland. Surname Kielo in Finland.

©Tuomas Salste