Kiilakoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiilakoski

Kiilakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kiilakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 55

v. 2016 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiilakoski on noin sijalla 10 000.

Kiilakoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kiilakoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiilakoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kiilakoski

Kiilakoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiilakoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kiilakoski jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiilakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiilakoskenkuja, Kiilakoskentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kiilakoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийлакоски ("Kijlakoski") tarkoittaa nimeä Kiilakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kijlacoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiilakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiia Kiilakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiilakoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiilakoski i Finland. Surname Kiilakoski in Finland.

©Tuomas Salste