Kiimalainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiimalainen

Kiimalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kiimalaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 151 max

v. 2014 133

v. 2015 131

v. 2016 132

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiimalainen on noin sijalla 5 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Kiimalainen on melko pitkä nimi.

Kiimalainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiimalainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Kiimalaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Kiimalaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiimalaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Siilinjärvi (6 vainajaa), Rautavaara (3) sekä Lapinlahti (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiimalainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киймалайнен ("Kijmalainen") tarkoittaa nimeä Kiimalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kijmalain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiimalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiia Kiimalainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiimalainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kiimalainen.com, kiimalainen.eu, kiimalainen.fi, kiimalainen.info, kiimalainen.name, kiimalainen.net, kiimalainen.org, kiimalaiset.com, kiimalaiset.eu, kiimalaiset.fi, kiimalaiset.info, kiimalaiset.name, kiimalaiset.net, kiimalaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiimalainen i Finland. Surname Kiimalainen in Finland.

©Tuomas Salste