Kiira: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiira

Kiira on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kiirojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiira on noin sijalla 13 000.

Kiira-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kiira on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiira ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kiira esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kiira

Kiira (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiira on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kiira jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiira esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiiratie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kiira-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kiira

Kiira on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kiira oli yhtenä etunimenä 1 254 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 100:s nainen oli etunimeltään Kiira. Juuri etunimenä Kiira onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 42 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 152 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (102).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийра ("Kijra") tarkoittaa nimeä Kiira. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiia Kiira.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiira

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiira i Finland. Surname Kiira in Finland.

©Tuomas Salste