Kiiskilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiiskilä

Kiiskilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kiiskilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 393 max

v. 2014 459

v. 2015 456

v. 2016 458

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiiskilä on noin sijalla 1 900.

Kiiskilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiiskilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kiiskilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kiiskilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kiiskilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kiiskilä-nimisiä on 458.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1922

Kiiskilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Kiiskilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiiskilä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sievi (6 vainajaa), Haapajärvi (4) sekä Oulu (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiiskilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2001

Sana Kiiskilä tai Kiiskilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kiiskilä

Kiiskilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiiskilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 47 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kiiskilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiiskilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiiskilänharju, Kiiskilänkatu, Kiiskiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kiiskilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kiiskilät ulkomailla

Ruotsissa Kiiskilä oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийскиля ("Kijskilja") tarkoittaa nimeä Kiiskilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kiiskila tai Kiiskilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiisa Kiiskilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiiskilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kiiskila.com, kiiskila.fi, kiiskila.info, kiiskila.net, kiiskila.org, kiiskila.eu, kiiskila.name, kiiskilat.com, kiiskilat.eu, kiiskilat.fi, kiiskilat.info, kiiskilat.name, kiiskilat.net, kiiskilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiiskilä i Finland. Surname Kiiskilä in Finland.

©Tuomas Salste