Kiiskinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiiskinen

Kiiskinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 600:s suomalainen on Kiiskinen.

Kiiskisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2237 max

v. 2014 2080

v. 2015 2078

v. 2016 2076

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiiskinen on noin sijalla 400.

Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Kiiskinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000.

Kiiskinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiiskinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kiiskinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kiiskinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kiiskinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 200 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kiiskisiä on 2 076.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Kiiskisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 165 Kiiskisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiiskisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pielisjärvi (33 vainajaa), Juva (11) sekä Iisalmen maalaiskunta (10). Valtaosa asui Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiiskinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 102.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Kiiskinen, Kiiskisen tai Kiiskiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kiiskinen

Kiiskinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiiskinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, saari, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kiiskinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiiskinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiiskinen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kiiskinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kiiskiset ulkomailla

Ruotsissa Kiiskinen oli 103 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кийскинен ("Kijskinen") tarkoittaa nimeä Kiiskinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kijskin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiiskinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kiisa Kiiskinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiiskinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kiiskinen.com, kiiskinen.fi, kiiskinen.info, kiiskinen.eu, kiiskinen.name, kiiskinen.net, kiiskinen.org, kiiskiset.com, kiiskiset.eu, kiiskiset.fi, kiiskiset.info, kiiskiset.name, kiiskiset.net, kiiskiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiiskinen i Finland. Surname Kiiskinen in Finland.

©Tuomas Salste