Kiljunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiljunen

Kiljunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Kiljunen.

Kiljusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 881 max

v. 2014 794

v. 2015 785

v. 2016 779

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiljunen on noin sijalla 1 100.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Kiljunen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Kiljunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiljunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kiljunen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kiljunen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kiljunen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 67 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kiljusia on 779.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Kiljusia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 64 Kiljusen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiljusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Puumala (16 vainajaa), Äyräpää (11) sekä Juva (8). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiljunen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 27.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1902–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Kiljunen tai Kiljusen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Kiljunen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kiljunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiljusenkaari. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Kiljuset ulkomailla

Ruotsissa Kiljunen oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кильюнен tarkoittaa nimeä Kiljunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiliuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiljunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kilian Kiljunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiljunen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kiljunen.com, kiljunen.fi, kiljunen.net, kiljunen.eu, kiljunen.info, kiljunen.name, kiljunen.org, kiljuset.com, kiljuset.eu, kiljuset.fi, kiljuset.info, kiljuset.name, kiljuset.net, kiljuset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiljunen i Finland. Surname Kiljunen in Finland.

©Tuomas Salste