Kilo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kilo

Kilo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kilojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kilo on noin sijalla 17 000.

Kilo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kilo on lyhyt nimi.

Kilo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kilo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1953–2000

Sana Kilo tai Kilon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kilo

Kilo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kilo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rautatieliikennepaikka, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kilo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kilo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Gamla Kilovägen, Kilogränden, Kilokuja, Kilonkuja, Kilonkulma, Kilonportti, Kilonpuisto, Kilonrinne, Kilontie, Kiloparken, Kiloporten, Kilovägen, Vanha Kilontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kilo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kilot ulkomailla

Tanskassa Kilo on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 133 henkeä, joiden sukunimi oli KILO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 42 henkeä, joiden sukunimi oli KILO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кило tarkoittaa nimeä Kilo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kilian Kilo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kilo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kilo i Finland. Surname Kilo in Finland.

©Tuomas Salste