Kilpelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kilpelä

Kilpelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kilpelä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 279 max

v. 2014 246

v. 2015 241

v. 2016 238

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kilpelä on noin sijalla 3 300.

Kilpelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kilpelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kilpelä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kilpelä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kilpelä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kilpelä-nimisiä on 238.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Kilpelä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Kilpelän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kilpelä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pelkosenniemi (8 vainajaa), Savukoski (5), Kuusamo (3), Äänekosken maalaiskunta (3), Tervola (3) sekä Utajärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kilpelä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1931–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1966–1994

Sana Kilpelä tai Kilpelän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kilpelä

Kilpelä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kilpelä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kilpelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kilpelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kilpelänpolku, Kilpeläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kilpelä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kilpelät ulkomailla

Ruotsissa Kilpelä oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 348 henkeä, joiden sukunimi oli KILPELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кильпеля ("Kilpelja") tarkoittaa nimeä Kilpelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kilpela tai Kilpelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kilian Kilpelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kilpelä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kilpela.com, kilpela.eu, kilpela.fi, kilpela.info, kilpela.name, kilpela.net, kilpela.org, kilpelat.com, kilpelat.eu, kilpelat.fi, kilpelat.info, kilpelat.name, kilpelat.net, kilpelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kilpelä i Finland. Surname Kilpelä in Finland.

©Tuomas Salste