Kilpiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kilpiö

Kilpiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kilpiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 392 max

v. 2014 369

v. 2015 371

v. 2016 371

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kilpiö on noin sijalla 2 200.

Kilpiö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kilpiö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Kilpiö-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Kilpiön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kilpiöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jaakkima (10 vainajaa), Viipuri (4), Sortavalan maalaiskunta (3), Lumivaara (3) sekä Kurkijoki (3). Valtaosa asui Keski- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kilpiö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1973–1986

Sana Kilpiö tai Kilpiön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kilpiö

Kilpiö (paikannimi)Katuosoitteissa

Kilpiö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kilpiö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kilpiö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kilpiöntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kilpiö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kilpiöt ulkomailla

Ruotsissa Kilpiö oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кильпиё ("Kilpijo") tarkoittaa nimeä Kilpiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kilpio tai Kilpioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kilian Kilpiö.

Samankaltaisia nimiä kuin Kilpiö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kilpio.com, kilpio.info, kilpio.net, kilpio.eu, kilpio.fi, kilpio.name, kilpio.org, kilpiot.com, kilpiot.eu, kilpiot.fi, kilpiot.info, kilpiot.name, kilpiot.net, kilpiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kilpiö i Finland. Surname Kilpiö in Finland.

©Tuomas Salste