Kinnari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kinnari

Kinnari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Kinnari.

Kinnarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 905 max

v. 2014 842

v. 2015 837

v. 2016 833

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kinnari on noin sijalla 1 100.

Kinnari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kinnari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kinnari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kinnari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kinnari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 50 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kinnareita on 833.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Kinnareita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 71 Kinnarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kinnarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Laihia (13 vainajaa), Jurva (7) sekä Akaa (6). Valtaosa asui Itä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kinnari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 46.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Kinnari tai Kinnarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kinnari

Kinnari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kinnari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 48 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kinnari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kinnari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kinnarinkatu, Kinnarinkuja, Kinnarinpolku, Kinnarintie, Kinnarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kinnari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kinnarit ulkomailla

Ruotsissa Kinnari oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kinnari oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

8335220
Kinnarit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киннари tarkoittaa nimeä Kinnari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Kinnari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kinnari.com, kinnari.fi, kinnari.net, kinnari.org, kinnari.eu, kinnari.info, kinnari.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kinnari i Finland. Surname Kinnari in Finland.

©Tuomas Salste