Kirjarinta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirjarinta

Kirjarinta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Kirjarintojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirjarinta on noin sijalla 22 000.

Kirjarinta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kirjarinta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kirjarinta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирьяринта tarkoittaa nimeä Kirjarinta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiriarinda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kirjarinta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirjarinta tai Kiril Kirjarinta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirjarinta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kirjarinta i Finland. Surname Kirjarinta in Finland.

©Tuomas Salste