Kirsi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirsi

Kirsi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kirsien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 180 max

v. 1985 175

v. 2014 150

v. 2015 148

v. 2016 148

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirsi on noin sijalla 4 900.

Kirsi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kirsi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Kirsejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Kirsin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kirsien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nuijamaa (8 vainajaa), Viipuri (6) sekä Jääski (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kirsi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1923
Lakanneet yritykset
perust. 1954–2005

Sana Kirsi tai Kirsin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kirsi

Kirsi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirsi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kirsi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirsi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirsikatu, Kirsikuja, Kirsitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kirsi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kirsi

Kirsi on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kirsi oli yhtenä etunimenä 21 861 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 120:s nainen oli etunimeltään Kirsi. Juuri etunimenä Kirsi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 148 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (19 572 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2 289).

Kirsit ulkomailla

Ruotsissa Kirsi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирси tarkoittaa nimeä Kirsi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kirsikka Kirsi tai Kiril Kirsi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirsi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kirsi.com, kirsi.eu, kirsi.info, kirsi.net, kirsi.org, kirsi.fi, kirsi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kirsi i Finland. Surname Kirsi in Finland.

©Tuomas Salste