Kirveennummi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirveennummi

Kirveennummi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kirveennummien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirveennummi on noin sijalla 18 000.

Kirveennummi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kirveennummi on melko pitkä nimi.

Kirveennummi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kirveennummi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kirveennummi

Kirveennummi (paikannimi)

Kirveennummi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kirveennummi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kirveennummi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирвеэннумми tarkoittaa nimeä Kirveennummi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirfwennummj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kirveennummi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirveennummi tai Kiril Kirveennummi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirveennummi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kirveennummi i Finland. Surname Kirveennummi in Finland.

©Tuomas Salste