Kirveskari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirveskari

Kirveskari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kirveskarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirveskari on noin sijalla 16 000.

Kirveskari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kirveskari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kirveskari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kirveskari

Kirveskari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirveskari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kirveskari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirveskari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirveskari. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kirveskari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирвескари tarkoittaa nimeä Kirveskari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirfwescarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kirveskari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirveskari tai Kiril Kirveskari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirveskari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kirveskari i Finland. Surname Kirveskari in Finland.

©Tuomas Salste