Kirveslahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirveslahti

Kirveslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kirveslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirveslahti on noin sijalla 17 000.

Kirveslahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kirveslahti on melko pitkä nimi.

Kirveslahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kirveslahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kirveslahti

Kirveslahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirveslahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 52 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kirveslahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirveslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirveslahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kirveslahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирвеслахти tarkoittaa nimeä Kirveslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirfweslachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kirveslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirveslahti tai Kiril Kirveslahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirveslahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kirveslahti i Finland. Surname Kirveslahti in Finland.

©Tuomas Salste