Kirvesmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kirvesmäki

Kirvesmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kirvesmäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 166 max

v. 2014 233

v. 2015 234

v. 2016 240

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kirvesmäki on noin sijalla 3 300.

Kirvesmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kirvesmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kirvesmäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Kirvesmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1952–1964
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kirvesmäki tai Kirvesmäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kirvesmäki

Kirvesmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kirvesmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kirvesmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kirvesmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kirvesmäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kirvesmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kirvesmäet ulkomailla

Ruotsissa Kirvesmäki oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кирвесмяки ("Kirvesmjaki") tarkoittaa nimeä Kirvesmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kirfwesmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kirvesmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kirvesmaki tai Kirvesmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kira Kirvesmäki tai Kiril Kirvesmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kirvesmäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kirvesmaki.fi, kirvesmaet.com, kirvesmaet.eu, kirvesmaet.fi, kirvesmaet.info, kirvesmaet.name, kirvesmaet.net, kirvesmaet.org, kirvesmaki.com, kirvesmaki.eu, kirvesmaki.info, kirvesmaki.name, kirvesmaki.net, kirvesmaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kirvesmäki i Finland. Surname Kirvesmäki in Finland.

©Tuomas Salste