Kisko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kisko

Kisko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Kiskojen lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2016.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1997

Sana Kisko tai Kiskon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kisko

Kisko (paikannimi)Katuosoitteissa

Kisko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kisko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kisko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiskokatu, Kiskokuja, Kiskontie, Kiskoraitti, Kiskotie, Kiskovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kisko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kiskot ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 159 henkeä, joiden sukunimi oli KISKO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киско tarkoittaa nimeä Kisko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kiscå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kisko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kisko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kisko.com, kisko.net, kisko.org, kisko.eu, kisko.fi, kisko.info, kisko.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kisko i Finland. Surname Kisko in Finland.

©Tuomas Salste