Kitti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kitti

Kitti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kittien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 173 max

v. 2014 180

v. 2015 181

v. 2016 181

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kitti on noin sijalla 4 100.

Kitti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kitti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kitti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kitti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kitti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kittejä on 181.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1915

Kittejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Kitin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kitti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1959–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kitti tai Kitin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kitti

Kitti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kitti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kitti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kitti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kitinkuja, Kitintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kitti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kitti

Kitti on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kitti oli yhtenä etunimenä 12 naisella. Sukunimenä Kitti on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 181 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä. Toisena tai kolmantena etunimenä sitä ei käytetä.

Kitit ulkomailla

Ruotsissa Kitti oli 145 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kitti oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

18114511
Kitit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Китти tarkoittaa nimeä Kitti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kitta Kitti tai Kit Kitti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kitti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kitit.com, kitti.com, kitti.eu, kitti.fi, kitti.info, kitti.net, kitit.eu, kitit.fi, kitit.info, kitit.name, kitit.net, kitit.org, kitti.name, kitti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kitti i Finland. Surname Kitti in Finland.

©Tuomas Salste