Kiuru: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiuru

Kiuru on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 500:s suomalainen on Kiuru.

Kiurujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2246 max

v. 2014 2247

v. 2015 2232

v. 2016 2234

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiuru on noin sijalla 400.

Kiuru on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiuru ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kiuru on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kiuru on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kiuru ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 39 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kiuruja on 2 234.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Kiuruja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 169 Kiurun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiurujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Räisälä (14 vainajaa), Helsinki (11), Kivennapa (10) sekä Viipuri (10). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiuru, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 83.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2003

Sana Kiuru, Kiurun tai Kiurut esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kiuru

Kiuru (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiuru on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kiuru jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiuru esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiurukatu, Kiurukuja, Kiurunkatu, Kiurunkuja, Kiurunpolku, Kiuruntaival, Kiuruntie, Kiurupolku, Kiurutie, Kiuruvahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kiuru-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kiuru

Kiuru on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kiuru oli yhtenä etunimenä 22 naisella. Sukunimenä Kiuru on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 2 234 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kiurut ulkomailla

Ruotsissa Kiuru oli 80 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Киуру tarkoittaa nimeä Kiuru. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiuru

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kiuru.com, kiuru.eu, kiuru.fi, kiuru.net, kiuru.info, kiuru.name, kiuru.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiuru i Finland. Surname Kiuru in Finland.

©Tuomas Salste