Kivelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivelä

Kivelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 200:s suomalainen on Kivelä.

Kivelöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3854 max

v. 1985 3937

v. 2014 4421

v. 2015 4440

v. 2016 4436

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivelä on noin sijalla 150.

Kivelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kivelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kivelä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kivelä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kivelä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 387 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kivelöitä on 4 436.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Kivelöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 268 Kivelän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kivelöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Salla (19 vainajaa), Miehikkälä (11) sekä Perho (11).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kivelä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 199.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Kivelä, Kivelän tai Kivelät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kivelä

Kivelä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivelä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 807 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kivelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivelä, Kivelänharju, Kivelänkatu, Kivelänkuja, Kivelänmutka, Kivelänpolku, Kivelänraitti, Kivelänrinne, Kivelänsuora, Kiveläntie, Kivelävägen, Vanha Kiveläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kivelä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kivelät ulkomailla

Ruotsissa Kivelä oli 162 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kivelæ oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

443616218
Kivelät Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 334 henkeä, joiden sukunimi oli KIVELA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 30 henkeä, joiden sukunimi oli KIVELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивеля ("Kivelja") tarkoittaa nimeä Kivelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kivelä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kivela tai Kivelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivelä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kivela.fi, kivela.info, kivela.net, kivelat.net, kivela.com, kivela.eu, kivela.name, kivela.org, kivelat.com, kivelat.eu, kivelat.fi, kivelat.info, kivelat.name, kivelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kivelä i Finland. Surname Kivelä in Finland.

©Tuomas Salste