Kivenkorva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivenkorva

Kivenkorva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kivenkorva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivenkorva on noin sijalla 21 000.

Kivenkorva-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kivenkorva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kivenkorva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kivenkorva

Kivenkorva (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivenkorva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kivenkorva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivenkorva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivenkorvantie, Kivenkorvavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kivenkorva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивенкорва tarkoittaa nimeä Kivenkorva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwengorfwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kivenkorva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivenkorva.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivenkorva

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kivenkorva i Finland. Surname Kivenkorva in Finland.

©Tuomas Salste