Kivenmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivenmäki

Kivenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kivenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivenmäki on noin sijalla 9 300.

Kivenmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kivenmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kivenmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kivenmäki

Kivenmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivenmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kivenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivenmäentie, Kivenmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kivenmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивенмяки ("Kivenmjaki") tarkoittaa nimeä Kivenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwenmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kivenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kivenmaki tai Kivenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivenmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivenmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kivenmäki i Finland. Surname Kivenmäki in Finland.

©Tuomas Salste