Kiviaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiviaho

Kiviaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Kiviahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 607 max

v. 2014 555

v. 2015 541

v. 2016 540

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiviaho on noin sijalla 1 600.

Kiviaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiviaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Kiviahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 63 Kiviahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiviahojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappajärvi (7 vainajaa), Keuruu (5) sekä Ähtäri (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiviaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 48.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1954–1999

Sana Kiviaho tai Kiviahon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kiviaho

Kiviaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiviaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 266 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kiviaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiviaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiviaho, Kiviahonkatu, Kiviahonkuja, Kiviahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kiviaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kiviahot ulkomailla

Ruotsissa Kiviaho oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивиахо tarkoittaa nimeä Kiviaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwiahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiviaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kiviaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiviaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kiviaho.com, kiviaho.fi, kiviaho.eu, kiviaho.info, kiviaho.name, kiviaho.net, kiviaho.org, kiviahot.com, kiviahot.eu, kiviahot.fi, kiviahot.info, kiviahot.name, kiviahot.net, kiviahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiviaho i Finland. Surname Kiviaho in Finland.

©Tuomas Salste