Kivijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivijärvi

Kivijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Kivijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 581 max

v. 2014 533

v. 2015 532

v. 2016 532

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivijärvi on noin sijalla 1 600.

Kivijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kivijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Kivijärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Kivijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kivijärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kolari (7 vainajaa), Kerimäki (5) sekä Perho (4). Valtaosa asui Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kivijärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Kivijärvi tai Kivijärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kivijärvi

Kivijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivijärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 192 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kivijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivijärven Itäpuoli, Kivijärvenkaari, Kivijärvenpolku, Kivijärvenraitti, Kivijärventie, Kivijärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kivijärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kivijärvet ulkomailla

Ruotsissa Kivijärvi oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kivijærvi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

5324215
Kivijärvet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивиярви ("Kivijarvi") tarkoittaa nimeä Kivijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kivijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kivijarvi tai Kivijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivijärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kivijarvi.com, kivijarvi.fi, kivijarvi.info, kivijarvi.net, kivijarvi.org, kivijarvet.com, kivijarvet.eu, kivijarvet.fi, kivijarvet.info, kivijarvet.name, kivijarvet.net, kivijarvet.org, kivijarvi.eu, kivijarvi.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kivijärvi i Finland. Surname Kivijärvi in Finland.

©Tuomas Salste