Kivimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivimäki

Kivimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 600:s suomalainen on Kivimäki.

Kivimäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3121 max

v. 1985 3139

v. 1998 3185

v. 2014 3326

v. 2015 3326

v. 2016 3332

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivimäki on noin sijalla 250.

Kivimäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kivimäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kivimäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kivimäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kivimäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 373 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kivimäkiä on 3 332.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Kivimäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 230 Kivimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kivimäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (10 vainajaa), Ilmajoki (10) sekä Tampere (10). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kivimäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 182.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Kivimäki tai Kivimäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kivimäki

Kivimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivimäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 692 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kivimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivimäenkatu, Kivimäenkuja, Kivimäenmutka, Kivimäenpolku, Kivimäenraitti, Kivimäenrinne, Kivimäentie, Kivimäki, Kivimäkistigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kivimäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kivimäet ulkomailla

Ruotsissa Kivimäki oli 77 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli KIVIMAKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивимяки ("Kivimjaki") tarkoittaa nimeä Kivimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwimäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kivimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kivimaki tai Kivimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivimäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kivimaet.net, kivimaki.com, kivimaki.fi, kivimaki.net, kivimaki.org, kivimaet.com, kivimaet.eu, kivimaet.fi, kivimaet.info, kivimaet.name, kivimaet.org, kivimaki.eu, kivimaki.info, kivimaki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kivimäki i Finland. Surname Kivimäki in Finland.

©Tuomas Salste