Kiviniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiviniemi

Kiviniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 900:s suomalainen on Kiviniemi.

Kiviniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2651 max

v. 1985 2528

v. 1998 2672

v. 2014 2882

v. 2015 2875

v. 2016 2874

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiviniemi on noin sijalla 300.

Kiviniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiviniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kiviniemi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kiviniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kiviniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 196 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kiviniemiä on 2 874.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Kiviniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 194 Kiviniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kiviniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemijärvi (12 vainajaa), Nivala (10), Inari (8) sekä Tampere (8). Valtaosa asui Lapissa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiviniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 147.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Kiviniemi, Kiviniemen tai Kiviniemet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kiviniemi

Kiviniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiviniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 644 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, painanne, pelto/niitty, rakennus, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kiviniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiviniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kiviniemen Rantatie, Kiviniemenkatu, Kiviniemenkuja, Kiviniemenpolku, Kiviniementie, Kiviniemi, Kiviniemigatan, Kiviniemivägen, Tjuvön Kiviniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kiviniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kiviniemet ulkomailla

Ruotsissa Kiviniemi oli 196 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kiviniemi oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

28741967
Kiviniemet Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli KIVINIEMI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивиниеми ("Kivinijemi") tarkoittaa nimeä Kiviniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiviniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kiviniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiviniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kiviniemet.net, kiviniemi.com, kiviniemi.info, kiviniemi.name, kiviniemi.net, kiviniemet.com, kiviniemet.eu, kiviniemet.fi, kiviniemet.info, kiviniemet.name, kiviniemet.org, kiviniemi.eu, kiviniemi.fi, kiviniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiviniemi i Finland. Surname Kiviniemi in Finland.

©Tuomas Salste