Kiviranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kiviranta

Kiviranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 500:s suomalainen on Kiviranta.

Kivirantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1121 max

v. 2014 1217

v. 2015 1217

v. 2016 1226

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kiviranta on noin sijalla 700.

Kiviranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kiviranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Kivirantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 135 Kivirannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kivirantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (11 vainajaa), Kangasala (4) sekä Tampere (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kiviranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 88.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1996

Sana Kiviranta, Kivirannan tai Kivirannat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kiviranta

Kiviranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Kiviranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 199 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kiviranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kiviranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivirannankatu, Kivirannankuja, Kivirannanpolku, Kivirannanpuisto, Kivirannanraitti, Kivirannantie, Kiviranta, Kivirantakuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kiviranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kivirannat ulkomailla

Ruotsissa Kiviranta oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kiviranta oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1226238
Kivirannat Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli KIVIRANTA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивиранта tarkoittaa nimeä Kiviranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwiranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kiviranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kiviranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kiviranta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kiviranta.eu, kiviranta.fi, kiviranta.info, kiviranta.net, kiviranta.org, kivirannat.com, kivirannat.eu, kivirannat.fi, kivirannat.info, kivirannat.name, kivirannat.net, kivirannat.org, kiviranta.com, kiviranta.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kiviranta i Finland. Surname Kiviranta in Finland.

©Tuomas Salste