Kivistö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kivistö

Kivistö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 800:s suomalainen on Kivistö.

Kivistöjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3146 max

v. 1985 2954

v. 1998 2967

v. 2014 2976

v. 2015 2967

v. 2016 2970

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kivistö on noin sijalla 250.

Kivistö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kivistö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kivistö on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kivistö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kivistö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 100 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kivistöjä on 2 970.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Kivistöjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 264 Kivistön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kivistöjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (25 vainajaa), Tampere (15) sekä Virrat (10). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kivistö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 192.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2003

Sana Kivistö tai Kivistön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kivistö

Kivistö (paikannimi)Katuosoitteissa

Kivistö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 232 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kivistö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kivistö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kivistö, Kivistön rantatie, Kivistönkatu, Kivistönkuja, Kivistönpolku, Kivistönpuisto, Kivistönraitti, Kivistönrinne, Kivistöntie, Kivistövägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kivistö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kivistöt ulkomailla

Ruotsissa Kivistö oli 88 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kivistø oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2970886
Kivistöt Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 300 henkeä, joiden sukunimi oli KIVISTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кивистё ("Kivistjo") tarkoittaa nimeä Kivistö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kifwistö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kivistö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kivisto tai Kivistoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kivi Kivistö.

Samankaltaisia nimiä kuin Kivistö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kivisto.com, kivisto.eu, kivisto.fi, kivisto.info, kivisto.net, kivisto.org, kivistot.fi, kivisto.name, kivistot.com, kivistot.eu, kivistot.info, kivistot.name, kivistot.net, kivistot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kivistö i Finland. Surname Kivistö in Finland.

©Tuomas Salste