Klankki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Klankki

Klankki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Klankki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Klankki on noin sijalla 15 000.

Klankki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Klankki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Klankki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Klankki

Klankki (paikannimi)Katuosoitteissa

Klankki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Klankki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Klankki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Klankintie, Klankkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Klankki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кланкки tarkoittaa nimeä Klankki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Clankj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Klankki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Klas Klankki tai Klara Klankki.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Klankki i Finland. Surname Klankki in Finland.

©Tuomas Salste