Knuuti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Knuuti

Knuuti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Knuutien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 324 max

v. 2014 362

v. 2015 362

v. 2016 361

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Knuuti on noin sijalla 2 300.

Knuuti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Knuuti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Knuuti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Knuuti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Knuuti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Knuuteja on 361.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Knuuteja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Knuutin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Knuutien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemin maalaiskunta (8 vainajaa), Pello (6) sekä Kemi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Knuuti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Knuuti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Knuuti

Knuuti (paikannimi)Katuosoitteissa

Knuuti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Knuuti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Knuuti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Knuutinkatu, Knuutinkierros, Knuutinkuja, Knuutinpolku, Knuutintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Knuuti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Knuutit ulkomailla

Ruotsissa Knuuti oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кнуути tarkoittaa nimeä Knuuti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cnutj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Knuuti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Knuutti Knuuti.

Samankaltaisia nimiä kuin Knuuti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: knuuti.com, knuuti.eu, knuuti.fi, knuuti.info, knuuti.name, knuuti.net, knuuti.org, knuutit.com, knuutit.eu, knuutit.fi, knuutit.info, knuutit.name, knuutit.net, knuutit.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Knuuti i Finland. Surname Knuuti in Finland.

©Tuomas Salste